window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-664402932'); Skincare Kulit Kering, Kusam dan Jeragat

Monday, 24 February 2020

Skincare rawat kulit kering, kombinasi dan jeragat dari bahan alami /organik

kulit kering jeragat
Imej dari Google

Kulit kering sampai bersisik ?


Jeragat tebal akibat cahaya matahari ?


Kulit kusam tak berseri ?


Jangan risau ! Ada penyelesaian terbaik untuk anda 😃😃


KakNisa faham, kekangan masa membuatkan kita tak sempat nak rawat masalah kulit kering, kusam, jeragat ni menggunakan bahan-bahan dari dapur. Sekarang kita nak semuanya cepat dan berkesan, betul tak?

Thanks to HAUS Skincare kerana berjaya keluarkan skincare dengan formula HEBAT berasaskan bahan mentah organik iaitu Blood Orange. Produk HAUSSKIN dijamin HALAL oleh JAKIM, diasaskan oleh founder Muslim berpengalaman luas dalam menghasilkan produk-produk OEM. Gunakan tanpa was-was.


Fakta Blood Orange
Hanya ditanam di Sicily, Italy dan berbuah 2kali sahaja dalam SETAHUN. Kandungan vitamin C 25 kali ganda berbanding buah oren biasa


HAUS SKIN BLOOD ORANGE BRIGHTENING SERIES

Formulasi Produk Penjagaan Wajah Dengan Teknologi MICROBIOME

HAUS® Cosmetics, kini menampilkan rangkaian produk penjagaan kulit istimewa terbaru iaitu HAUS Skin Blood Orange Brightening dengan Skin Microblome Technology. Teknologi ini memfokuskan kepada pemeliharaan pemuliharaan persekitaran mikroflora di permukaan kulit.

Teknologi Skin Microbiome ini merupakan satu penemuan yang mampu membawa industri kecantikan kini ke tahap yang lebih jauh. Melihat kepada potensi teknologi ini sebagai penyelesai 1001 masalah kulit wanita Asia khususnya di Malaysia, HAUS Cosmetics mengambil inisiatif terbaik ini untuk membawa revolusi terbaru dunia kecantikan masa kini terus kepada anda.




credit Google. Buah BLOOD ORANGE


Jadi apakah produk-produk dalam skincare HAUS yang bantu pulihkan masalah kulit kering, kusam dan jeragat ni?


Baik, step pertama dah tentu dengan mencuci muka. 
Memperkenalkan Blood Orange Brightening Scrub Cleanser. Nama pendeknya SC - Scrub Cleanser.



Nama Produk : Blood Orange Scrub Cleanser


Tekstur : Sejenis gel pekat bewarna orange gelap bersama scrub yang sangat halus

Ciri-ciri produk: Mengandungi buih yang sedikit kerana tiada SLES dan SLS, rasa sejuk selepas digunakan untuk menyegarkan wajah.

Kebaikan Produk Scrub Cleanser : 

1. Mengandungi Vitamin A yang sangat mewah 

- Vitamin A membantu untuk memperbaiki masalah jerawat dengan menyeimbangkan dan mengawal pengeluaran minyak di wajah. Vitamin A juga membantu mengurangkan pigmentasi/jeragat.

2. Agent Pencerahan terbaik kerana mengandungi Blood Orange dari Pulau Sicily, Italy

- 25x ganda sangat kaya dengan Vitamin C berbanding dengan orange biasa, yang mana sangat hebat dalam membantu mengurangkan jeragat yang degil. 

- Membantu mempercepatkan pengeluaran collagen, dengan itu kulit semakin anjal, kedutan hilang dan akhirnya menjadi muda remaja.

- Memudarkan bintik hitam dan parut jerawat dengan berkesan.

- Meratakan tona kulit yang tidak sekata.

- Mencerahkan kulit dengan lebih pantas kerana kandungan vitamin C adalah sangat tinggi.

- Based on study oleh Chemist dari Italy, Blood Orange yang di gunakan dalam formulasi Haus Skin ini memberi kesan pemutihan yang sama effective seperti hydroquinone dan lebih baik dari kojic acids tetapi Blood Orange jauh lebih SELAMAT  kesan pemutihan kerana ia adalah sumber semulajadi. 

- Kulit akan lebih cerah dengan cara yang natural, tiada pengelupasan dan tiada kesakitan.



3. Mampu menjadikan kulit glowing atau bersinar.

- Haus Skin ini mengandungi Enzime Papaya yang dikenali sebagai bahan utama dalam produk pemutihan kulit kerana ia mengandungi papain, enzim semula jadi yang menggalakkan pembaharuan kulit dan sel baru. Ia membantu dalam pengelupasan kulit untuk mendapatkan sel baru, dan mempunyai sifat pemulihan yang melembutkan kulit.

- Menanggalkan sel kulit mati

4. Sangat berkesan mematikan jerawat, mengecutkan jerawat, membunuh kuman jerawat dan mengawal pengeluaran sebum kerana mengandungi Salicylic Acid dan Niacinamide.

5. Rice Bran Extract sangat bagus untuk menenangkan kulit dan anti oxidant

6. Capparis Spinosa Fruit Extract mampu mengekalkan penghidratan kulit yang mencukupi dan menghalang kulit daripada menjadi kering. 

7. Capparis Spinosa Fruit Extract juga sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit allergic kerana ia mengandungi fungsi Anti-Allergic.

8. Scrub di dalam cleanser berfungi sebagai agen physical exfoliator atau mild exfoliator yang lembut bagi membuang sel kulit mati di wajah, white head dan black head.


Harga produk: RM65/100ml













Lepas step mencuci muka, seterusnya ialah step apply Oil Serum.


Nama produk: Silky Intense Oil Serum - Calendula


Tekstur : Cecair minyak pekat berwarna kuning cair mudah serap dalam kulit, tak tinggalkan kesan berminyak. 


Ciri-ciri produk



  Mengandungi 5 jenis ekstrak minyak antara yang terbaik di dunia untuk kesihatan don kecantikan kulit iaitu Rose Essential Oil, Tea Tree Essential Oil, Argon Oil, Chia Seed Oil & Jojoba Oil.

  Didatangkan dalam botol 10ml bersaiz ideal.

  Teksturnya sangat ringan dan halus serta cepat meresap ke dalam kulit.

  Tiada kandungan pewangi yang boleh menyebabkan alahan pada kulit.

  Mengandungi Omegalight sebagai ejen pencerahan kulit.


  Dicampurkan bersama kelopak bunga Calendula yang telah diproses don dirawat serta didatangkan khas dari France.


Kebaikan Oil Serum



  Membantu dalam merawat masalah jerawat dan jeragat.

  Menghilangkan kesan parut dan melembabkan kulit.

  Bertindak sebagai ejen anti penuaan dan awet muda.

  Boleh dicampurkan bersama produk-produk lain untuk bertindak sebagai 'treatment booster'.

  Boleh digunakan terus ke permukaan kulit tanpa mendatangkan kesan berminyak.

  Tiada risiko tindak balas negatif pada kulit.

  Bersifat anti-viral, anti-radang dan anti-bakteria yang mampu membunuh dan melemahkan virus.


Harga produk: RM49/10ml









Selepas step apply oil serum, seterusnya ialah melembapkan kulit dengan krim pelembap.


Nama produk: Blood Orange Cream Moisturizer


Tekstur: Krim pekat berwarna pink-peach yang memberi kesan lembapan pada kulit, bersifat sejuk di kulit dan sangat menyamankan.

Harga produk: RM79/20ml









Untuk steps penggunaan siang dan malam, kakNisa akan bagitahu kemudian.
Next, kita ada serum powerful khas untuk kegunaan waktu malam.


Nama produk: Blood Orange Brightening SERUM

Harga produk: RM89/15ml







Kesimpulan rumusan produk:



Set penuh (saiz sebenar)

Jangan risau ! Jika anda baru hendak mencuba-cuba skincare HAUS, kakNisa highly recommend anda untuk cuba set percubaan - Special Edition Dry & Combination Skincare dengan harga serendah RM160 sahaja.







Istimewa kali ini kami hadiahkan lagi sebiji sabun - Super Sensitive Beauty Soap 20gm untuk anda! 

Best ke best sangat ni? 



























Sebelum tu anda mesti nak tengok TESTIMONI pengguna kan? Nahhhh silalah lihat 😇



















So, anda rasa tak sabar dah nak cantikkan kulit dengan HAUSSKIN?😃 


ORDER SEKARANG !




Klik butang pesanan ini jika nak buat pesanan melalui aplikasi WhatsApp ↑

Kak Nisa 0 1 8 - 4 0 2 7 3 9 9
Kak Nisa 0 1 8 - 4 0 2 7 3 9 9
Kak Nisa 0 1 8 - 4 0 2 7 3 9 9




Terima kasih.